JellyPages.com

Sunday, 27 May 2012

sayu hati

hari ni first day dea pegi keje. pagi pagi tadi dea call aku. dea tanya aku dah bangun ke belum ke, dah breakfast ke, dah makan ke, semua dea tanya aku pasal tu. sumpah aku cakap. dea seorang yang caring, sporting. hello, korang pegi tanya perempuan mana yang belikan pengkid dea bengkung, spender, bra. har. dalam kehidupan aku dea yang buat semua tu. serious aku cakap. tak pernah seumur hidup aku, girlfriend sendiri belikan aku barang barang macam tu. hmm. aku kat kolej ni. sambil text dengan dea. dea kata dea tak dapat cuti hari sabtu. hmm sedih aku rasa. tapi takpe. 1st day aku daftar kolej ni, kau y banyak atur semua untuk aku sayang. kau ironkan baju aku, kau buat semua untuk aku, kau teman aku pegi pahang dengan papa mama daftarkan aku masuk, kau kemas bilik asrama aku. cadar, selimut semua kau y kemaskan. hmm kadang kadang aku rasa aku ni y macam gf kau act tau. kau selalu kata yang aku ni manja sangat.


semalam kita balik saing kan? kau turun mersing aku turun kuantan. kau tahu tak? aku sedih sangat masa kau turun dari bus tu. kau sempat lagi buat lawak kan? kau kata kau teman aku bunag air kecil kat toilet awam terminal mersing. aku tergelak jugak saat tu tapi tuhan je y tahu lepas kau lepaskan tangan aku kau nak ke kereta sebab abah dah tunggu. aku tengok kau pergi. kereta kau hilang dari pandangan. aku sayu seorang diri. aku fikir y aku memang kehilangan kau sayang. tapi tak lama kau pergi, bus belum jalam kau mesej aku. biyy i love you, biyy jaga diri, hunn sayang biyy sangat. kau tahu masa tu apa aku rasa? aku menangis tepi tingkap. aku seorang je dalam bus tu. makanan y kau belikan aku tu tak berusik, serta merta aku hilang selera makan bila kau takde depan mata aku.


kau dan aku tahu kan? hubungan kita terhalang sekarang? kau tahu kan kenapa? pasal phone tapi aku tak pernah nak salahkan tuhan kenapa dea hukum keadaan kita macam ni. aku faham kenapa. tapi aku tak kisah semua tu. cuma aku taknak hilang kau lala. maaf kali ni aku bebel panjang sebab banyak sangat yang terpendam kat hati kecil aku ni. dulu kau ada kita selalu share story together. sampai kadang2 masa berlalu tanpa kita sedari. sayang, kita dah nak 7 months. aku tanak hancurkan harapan kau pada aku sekarang ni. aku tetap setia dengan kau even kau macam mana sekalipun. sayang, akutulis blogg ni aku menangis sorang sorang. kawan kawan aku tido. kechik pun ada masalah dea lagi besar. shida okay je. aku? hmm so far alhamdulillah. cuma aku terlalu rindukan kau je. rindu sangat.


hmm, papa mama dah tak bagi kita contact lagi. gugur luruh jantung aku masa dengar semua tu tapi aku fikir satu cara. aku mintak pendapat kak diha. dea pun macam kita jugak sayang. dea kata buat masa ni kita kena berpura pura depan mereka. okay aku buat semua tu untuk kebaikan kita. aku tak pernah salahkan papa mama bila hal ni kantoi malam kelmarin. aku diam. membisu. aku tahu ni salah aku sebab aku cuai. aku tak pernah salahkan kau dalam hal ni. aku tengok diri kau. kau memang seorang y tabah. kuat. cekal. apa je dugaan y datang kau tetap dengan aku. aku suka tengok perubahan kau sekarang ni. aku harap kau akan terus berada dengan aku sampai bila bila. malam tu aku tanya kau. kalau papa mama buang aku, kau sanggup hidup dengan aku. kau kata kau akan jaga aku semampu daya kau sampai kau mati. aku lega mendengarnya. tapi aku taknak hilang papa mama jugak sayang. aku nak 3 orang ni dalam hidup aku tapi tade sorang pun paham aku macam mana keadaan aku sekarang. apa yang aku tempuh. hmm :(


malam tadi kau call aku kan? kau nangis kau kata kau rindu aku. aku kat sini buat apa apa semua sorang sayang. kau taktahu kan? aku tanak cerita semua kat kau. kau nangis semalam aku pun menangis. aku tak bole ingat kau. aku lemah. dalam phone aku ada video kita. video yang semalam tu masa dalam bus. aku tengok berulang kali. sikit pun takde rasa bosan. tengok muka kau bole buat aku senang. aku keluarkan niat aku. aku kata dengan kau y aku nak balik uma kau sabtu ni. kau kata datang jela. kau sedia menanti aku kat sana. ye sayang. aku balik uma kau sabtu ni. aku tetap balik. aku nak jumpa kau, aku nak buat suprise kat kau aku rancang. apa? hmm adalahh :) kau diam je tau? hehee. hmm aku sunyi sangat masa ni. sebab tu aku tulis blog ni. kalau kau ada, mesti hidup aku tak bosan macam ni kan?


semalam masa aku tidur dalam bus, aku amik phone aku. langsung aku tak sedar. mungkin aku penat pada seisi pendaftaran baru ni. kau taip mesej panjang sangat. b, hunn cintakan b sangat. please jgn tinggalkan hunn. hunn tak pernah nak cari lain.b je jantung hati hunn. b jangan risau ea pasal hunn keje. i takkan curang. i keje pun nak tolong you sikit. b jaga diri kat kolej ea? hunn tak nampak b buat apa. b jaga kesihatan and makan minum b. ingat pesan hunn. study rajin rajin okay? loveyou b. hunn sentiasa ingat b. tak ada duit bagi tahu hunn okay? jangan malu dengan hunn. insyaallah hunn tolong okay? take care b.


kau tahu tak? aku baca mesej tu aku sebak sendiri. aku jumpa mesej tu masa kau dah turun. kenapa kau taknak cakap dengan aku depan depan. kau banyak bantu aku dalam study sayang. lappy y aku guna buat blogg ni lappy kau. terubat sikit rindu aku kat kau bila tengok barang barang hak milik peribadi kau ni. jap g aku kena turun, ada pendaftaran akademik. tapi aku takkan putus mesej dengan kau. tu janji aku pada kau kan? tadi kau 3g aku. masa kau nak pergi keje. kau pakai tudung. sumpah demi allah kau cantik sangat. cantik sangat sayang. tapi kau tahu apa aku risau sekarang ni? aku hilang kau. ada orang nak ambik kau dari aku. kolot kan aku? ye aku tahu. hmm. panjang blogg ni kan? sampai aku tak sedar yang fb aku bukak banyak noti. takpe yang penting kau. kau okay kau gembira aku pun turut sama. tapi tolong sayang. jangan musnahkan sayang cinta aku kat kau. aku tak mampu nak hidup tanpa kau sebenarnya tapi aku malu nak mengaku depan kau. ni kau bole baca blogg aku ni ea?
aku rasa cukup sampai sini. aku nak turun makan. tapi aku tetap mesej kau. aku tunggu mesej dari kau. aku sayang kau sangat. kalau kau nak tahu, aku serious dengan perhubungan ni. aku pergi dulu. aku harap kau kerja kau selamat kat sana, tak buat perangai belakang aku. aku sayang kau ....
  

Wednesday, 16 May 2012

cinta


awak bukan seorang. saya sentiasa di sisi awak. saya ada dekat dengan awak sebenarnya. awak je yang taktahu. saya ada dimana mana. dalam hati awak, dalam ingatan awak. saya sayang awak tau awak. janagn curang dengan saya lagi ea awak?? hmm. 


 dan ku nyanyikan kau lagu cinta,
 seindahnya sinar mentari seanggunnya sinar rembulan,
 dan ku nyanyikan kau lagu rindu,
setiap kalinya hati ini masih lagi lemas dalam kerinduan,
cintaku untuk setiap kalinya tak jemu jemu,
cintaku nyanyikan lagu ini penawar rindu.

puisi atas tu untuk awk. maaf saya tak pandai berpantun macam orang lain. saya tak pandai bersajak macam orang lain dan saya juga tak pandai mencipta ayat macam orang lain. tapi kat atas tu memang untuk awak sayang..

take a look at me now


jumaat aku dah pergi kuantan. lepas kasih balik aku gerak ngan papa nd mama. hmm. macam sedih nak berhijrah ke tempat orang pulak. hidup aku, dunia aku kat jb. hmm apa lahh y ada kat kuantan tu kan? y aku tau dea ada laut. awek? hmm haha. aku tetap setia pada y satu. ada ke takde ke aku tak ambil peduli semua tu. now sambil tulis blogg ni aku busy basuh baju, texting my sugarheart aku lala. macam tak percaya y umur aku sekarang dah meningkat remaja. dah na belajar berdikari kat tempat orang. yelaa selalunya kat sini baju aku mama y basuhkan. makan minum aku lala y pantaukan. masa tidur aku dengan dea. masa berjalan aku dengan dea. masa gaduh aku pun dengan dea. hehe sorry sayang. tengah sibuk sibuk basuh baju, jumpa lahh segala baju baju dea. makin rindu kat u sayangggggg. hmm tapi aku tahu. aku terpaksa juga belajar hidup jauh daripada dea. aku ajak dea follow hantar aku nanti. dea kata dea taknak.aku faham kenapa. kau takut kau menangis depan papa mama kan sayang? kau takut tu kan? kau kalau menangis bukan ingat org sekeliling. makin orang tengok kau makin menangis. heheeeee. rindu kau babe! lastly bila aku dah pujuk kau baru kau kata kau nak ikut hantar aku kan? aku nak habiskan masa aku 3 hari ngan kau kat kuantan nanti. every week aku balik sayang. aku balik uma kau okay? kuantan mersing dekat jela sayang. aku tahu kau banyak fikir pasal aku nak study semua kan? kau takut aku curang ngan kau, aku tinggalkan kau. macam mana orang lain y bole kekal bertahun tahun even mereka jauh? aku tahu kita bole buat semua tu asalkan kesetiaan tertanam dalam diri masing masing. aku sayangkan kau lala. sayang sangat. aku bukan macam orang lain y tukar coup macam tukar baju, tukar boxer. aku bukan macam tu okay. please trust me. aku sayang kau seadanya kau. memang, kau banyak support aku masa aku jatuh dulu. kau bagi aku duit, kau selitkan duit dalam wallet aku even rm10 aku hargai tu. cuma aku taktahu keadaan aku kat sana nanti bila takde kau. kau y banyak buat kerja aku. semua kau buat. kau sidai baju aku. kita kemas bilik sama sama. hmm. sedih sangat hari ni aku nak cerita pasal kau. kau gembira sebab hari jumaat nak tiba. kau nak jumpa peluk cium aku kau kata. aku? aku berharap sangat biar hari jumaat tu kekal selama lamanya hari jumaat supaya masa study aku dihentikan. hmm kenapa? kenapa aku tak berupaya nak hentikan masa. ye masa y bole eratkan hubungan aku dengan dea sekarang nih. aku buntu. buntu dengan keadaan aku buat masa nih. aku sayang dea at the same time aku kena capai cita cita aku untuk our future. aku harap kau faham hunny. aku bukan sengaja nak tinggal kau macam ni tapi aku terpaksa. aku janji pada kau. pegang semua kata kata and janji aku pada kau dulu. aku takkan sia siakan kau macam apa y aku pernah buat dulu.... miss :(
 

Tuesday, 15 May 2012

sweet of love










i love you . i miss you . i need you . i'm crazy about you .

thanks for the memories

ingat lagi masa kita honeymoon kat pulau tioman? haahhh, best kan masa tu? you naik bot macam tak pernah naik bot. dengan stich y you tak lepas ypu happy sangat masa tu sayang. i pun happy sama. 2 jam kita dalam bot kan? you tido dekat bahu i. you peluk badan i. then dah nak sampai i ajak you stay belakang. you kata you takut. nevermind about that. i ada apa apa jadi kat you. you follow belakang i you tarik baju i. you kata you taknak. i paksa you suruh jadi berani. hahaaaaa. you marah i. bila you dah keluar dari bot you stay belakang baru you tahu betapa cantiknya pulau tioman kan? see?? sebab tu i paksa you tengok semua tu kat belakang. i nampak kegembiraan kat muka you. happy sangat i masa tu tak terkata. you snap picture kan? kan? harr sibuk snap picture sampai org belakang nak tengok pemandangan you tak bagi. heheeeee



 sorry i sempat masukkan ni je. nanti i buat 1 album untuk kita okay? 1st day you datang i dah tarik you tepi laut kan? habis baju you berpasir. haha sorry okay? mesti you marah kan masa tu. tu namanya warm-up sayang. heheeeee. everyday kat sana kita habiskan masa dengan berjalan jalan kan? mandi laut, makan pizza, makan ikan bakar. best kan masa tu? lepas tu kita tengok matahari terbenam atas bukit berjaya kan? ye bukit tu mmg banyak kenangan kita. ada masa i cuti i bawak you pegi lagi. thanks habiskan masa you dengan i kat sana. i cinta you sangat lala. freaking damn!

study and love

sayang, isnin ni i dah pegi study kan? kat kuantan. then nanti you keje kat mersing kan? i janji everyweek i balik uma you sayang. i kata i buat. i balik uma you. i tanak tengok you nangis macam dulu. nangis sebab takut i mungkir dengan janji janji i untuk sayang you selagi i mampu. seriously i pegi study you banyak support i biyy. you bagi i laptop, you belikan i alat2 tulis, you bagi i beg, you bagi i kasut, hmm. tu pun you nak bagi i handphone you y baru you beli tu. no sayang. i bukan macam tu. i taknak harta you semua. cukuplahh selama ni you banyak support i dari segi wang ringgit. i really2 appreciate that sayang. hmm. i janji i study i takkan berubah you. i study untuk you, untuk masa depan kita. i sayang you sangat. i takkan tinggalkan you. i mesti balik uma you nanti okay? sayang, thanks for the all support that you give me sincerely. i tak pena mintak sume ni sayang. cukuplahh i ada you sorang je. i tanak kehilangan you dalam hidup i. sumber kekuatan i ada 3 orang je. papa mama dengan you. i tak kesa tak ada org lain tapi jangan u takde. i takboleh i tak kuat. jumaat ni i datang amik you kat uma ea? please follow i pegy kuantan nanti. papa pun cakap nak bawak you biyy. at least i kat sana you bole support i. please okay? kat kuantan nanti i belanja you aiskrim macam y you mintak tu okay biyy? dalaaaa jangan nangis macam ni call i. malam tadi you tak tido kan? i tau tu. hmm. you nangis i lagi lahh menangis. i nak you kuat depan i. tahan air mata tu untuk i ye sayang. i sebak bila jauh dari you tapi nak buat macam mana. i study. before this memang hidup i 24 hours dengan you je. makan dengan you, tidur dengan you, bangun tido you kiss i, nak tido you peluk i, keluar beli barang dapur dengan you, hmm. kite honeymoon pun sesama kan sayang? okay i nak you kuat demi i. i tak lari mana pun sayang. i tetap dengan you forever and ever. i miss your hugs lala. seriously i miss your hugs. miss you like crazy boncettt. love you sampai bintang.

something about love

cinta... memang tak duga dea datang. bila bila dea bole hadir tanpa paksaan. dan apa bila dea datang kita tak boleh nak tolak sesuka hati nanti diri sendiri yang merana. macam aku. dulu aku bukan nya menaruh perasaan dekat lala punn. kami kawan. dea benci aku, aku benci dea. benci sifat dea yang suka perli perli aku tak tentu pasal. bila dea perli aku, aku marah tapi dalam hati. nanti kata tak hormat dea pulak rasanya. since kitorang jumpa, sikit demi sikit aku dah mula simpan perasaan kat dea. start mesej, start call, berfacebook lagi, then kitorang decide buat relay sebab nak jeleskan ex penk dea masa tuh. kawan aku jugak ex dea. aku diam tak terkata. diam melayan karenah dea masa tu even hati aku berkata y dea bukan untuk aku. masa tu aku memendam perasaan. keesokan harinya dea text aku pagi pagi buta tu dea kata hari ni nak cari keje dengan kakak angkat de tu. dea tak cakap ajak teman tapi akak dea y ajak follow. then aku decide, hmm okay lahh. why not aku tana pegi kan? aku follow sampai kedai. entah macam mana kitorang bole change moto. hello, aku bawak dea?? hmm sumpah best masa tu aku je y tahu. aku bawak dea, kitorang bual atas moto sampai seri alam kitorang jalan. masa nak balik hujan pulak. ramai2 stop kat hotel masai utama tu. kat situ lahh start perkenalan aku dengan dea lebih rapat. dalam hujan. dengan lagu bruno mars talking to the moon. malam tu masing masing demam. sebab hujan sambil cari kerja. waaaa rindu gila dekat hujan. rindu nak main hujan. rindu nakmain hujan dengan si dea. hihiiiii. malam tu aku terus lamar dea ajak couple dengan aku. alhamdulillah dea terima tapi masih was was. aku tak kisah. selagi aku mampu aku akan terus berusaha yang sayang aku kat dea memang betul betul wujud. now kami dah 6 months. 6 months aku bahagiakan dea dengan kejujuran dan kesetiaan aku. dea pun macam tu. terima diri aku seadanya. aku berharap yang hubungan aku ngan dea kekal lama tanpa gangguan orang lain. aku sayang dea. kau y tengah baca ni, ye aku sayang kau lala. sayang kau sangat. loveyou till the word ends.......

syurga kita

the best moment is bila aku ingat kau dukung aku kat tasik satu masa dulu. sumpah sweet sangat masa tu sayang. dari sedih jadi gembira. dari luka jadi tertawa melihat gelagat kau tu. masa kau merajuk aku suka korek hidung kau. aku cium pipi gebu kau tu then aku peluk kau kuat kuat. kau tak boleh nak marah aku masa tu. hehe sebab aku buat macam tu kau tersenyum semula. hmm. seumur hidup aku, satu kenangan yang aku tak boleh lupakan.. hmm aku masuk dalam 8 hari sebab kawan sendiri. takpe aku tak pernah salahkan diorang biyy. maybe ni salah aku. sebab aku buat kau risau kat aku separuh na mati kan biyy? aku mintak maaf atas apa yang pernah aku buat kat kau dulu okay? aku janji aku tak ulang kesilapan tu lagi. 8 hari aku kat dalam bertemankan wajah kau, gelak tawa kau setiap hari, gelagat kau bila kau merajuk dengan aku. blogg ni buat aku sebak bila aku story semua pasal kau sayang. aku makan aku menangis ingat kau. aku ingat saat last kita jumpa. malam tu aku dah kena tangkap, pagi tu aku hantar kau pegi kerja kan? aku try happy depan kau padahal aku tahu tu last time aku hantar kau pergi kerja pagi tu. aku cium dahi kau, kau cium pipi aku. kau tak tahu belakang kau aku menangis sayang. aku coolkan diri aku kat uma ika. aku bagi kau perfume masa aku dah na masuk dalam tu. kau menangis tapi kau taktahu betapa meraungnya hati aku berkata. aku nak peluk kau aku nak peluk kau aku nak peluk kau! hati aku menjerit macam ni biyy. aku tanak masa silam aku ni buat aku sebak bila ingat kau. maybe blogg ni bole jadi satu diari yang bole buat aku simpan and kekal selama lamanya tanpa orang lain tahu. aku naik court macam macam aku fikir pasal masa depan aku. paling aku takut bila aku hilang kau saat aku jatuh macam ni tapi terbukti apa yang aku fikir tu salah. kau bagi aku text setiap hari, kau call aku setipa hari walaupun hp aku off. masa aku bukak hp aku hari ke 8 gembira hati aku tak terkata dengar ayat kau bagi kat aku. kau support aku biyy? kau tengah keje. aku dah kat luar court. papa bebaskan aku dengan duit jaminan y ditetapkan. aku mesej kau. aku say sayang kat kau. delivered! ouh my god! happy aku masa tu. terus kau call aku biyy! aku dengar suara kau aku menangis macam mati laki. hahaaaaaaa. malam kau kata nak jumpa. okay kita jumpa. malam tu kau sengaja buat aku tunggu kau setengah jam depan kfc kan? kau buat aku marah kau kan? sedar sedar je kau dah ada kat belakang aku kau terus peluk aku. indahnya malam tu aku rasa sampai hari ni sayang. kau belanja aku makan kfc sampai perut aku buncit. aku rindu saat tu sayang. terima kasih kerana sudi jadi teman hidup aku saat aku susah dan senang. i love you azilah mohamad sham

Monday, 14 May 2012

kenangan terindah

the best thing bila aku update orang mengata pasal aku. pasal relation aku. hmm sumpah sedih. aku bukan menyusahkan orang punn lahaiii. bila ingat balik antara kita memang banyak kenangan yang tak boleh dilupakan kan? ye memang banyak. sampai kadang2 aku nak tido pun aku ingat apa yang pernah terjadi dengan hidup aku lagi lagi bila dengan kau sayang. ye kau orangnya. tak pandang rupa or harta pun aku ni. cukuplahh kau menerima diri aku seadanya. aku nak teruskan kehidupan aku ni dengan kau di sisi. susah senang bersama. aku berharap tuhan dengar naluri hati kecik aku berkata.