JellyPages.com

Tuesday, 16 October 2012

hye guys , lama gila tak update blogg nie . sumpah bila dah change memacam rasa sweet pulak . rasa semangat nak update semua nie . look , pic nie buat aku ingat kat dia sampai bebila . time nie la kitorang jalan sama2 sampai aku drive tak tidur2 bulan puasa last month month itu hari . muka aku buruk kan ? saje je buat macam tu . masa nie dengan afif ngan kira . thanks korang teman overnight . serious masa nie tak banyak nak tulis pape sebab lala ada sebelah . so ilham tu tak datang hahaaaaa . sorry sayang . nanti jumpa balik update akan datang . thanks for pageview :)

Monday, 4 June 2012

sadlife :'(

jam dah pukul 12 . 26 pagi. aku masih tak mengantuk. sambil berteman kan mesej dari dea aku fikir balik apa y berlaku pada hubungan aku dengan dea sejak kebelakangan ni. hmm. agak terasa bila perkara ni dah kantoi dengan family aku dengan dea. sape y tak terasa? satu aku fikir, macam ana aku nak jumpa dea lagi, nak jenguk keadaan dea lagi. macam mana? aku buntu, aku keliru, aku buntu dan keliru dengan masalah y melanda hidup aku sekarang ni sayang. ya allah, bantulah hambamu ini ya allah. aku tak mampu nak menanggungnya lagi. aku teramat menyayanginya. aku tidak boleh membohongi perasaan aku lagi ya allah.

mesti kau ingat hari rabu lepas kan? aku sanggup ponteng kelas 3 hari, jumaat sabtu ahad semata mata nak jumpa kau. nak luangkan masa aku dengan kau kat uma kau mersing. hmm aku balik isnin, aku sampai sini tadi dalam pukul 5. banyak program aku tinggal sebab kau tau sayang, demi kau aku sanggup korbankan semuanya tanpa pengetahuan papa mama. hmm. aku harap kau hargai tu sayang. aku berharap sangat. aku kat uma kau 5 hari macam sekejap sangat. macam macam kita buat sama sama kan? kau ingat tak aku betulkan uma arnab kau? sweetkan masa tu? kau tolong aku balut kaki arnab y luka tu, kau kata kesian sangat kat arnab kau tu. aku lagi sedih bila kau cakap macam tu. aku cakap dengan kau y aku tak geli binatang padahal tuhan je tahu betapa gerunnya aku kat binatang binatang y ada. DEMI KAU, aku buat jugak. aku korbankan perasaan takut aku untuk kau. hmm. kita kemas uma sama sama kan? kau tahu tak apa aku rasa sekarang ni? aku dengar lagu kita. TALKING TO THE MOON. lagu kita. first song kau bagi aku kan? hmm aku nak nangis act tapi...... kyra gayut dengan bf dea, y lain dah tidur. aku macam nak meraung tengok wallpaper kau kat lappy aku, kat phone aku, kat wallet aku ada picture kau, semua ada kau! AKU TAK MAMPU NAK HILANG KAU SAYANG. SANGAT TAK MAMPU. 

kau bagitahu aku mak dah tahu hubungan kita ni kan? kau tahu apa aku rasa masa tu. aku tak dapat jumpa kau, aku tak dapat nak tengok kau lagi. aku kawat sambil menitis air mata. kau tak tahu kan? aku tahu sayang. hati aku perasaan aku sekarang ni memang untuk kau je, bukan untuk org lain yang ada dekat ngan aku. lagu ni buat aku ingat kau selalu. aku kat uma kau cukup makan pakai kau bagi aku. even kadang kadang mak takde kat uma , aku tak rasa kekok langsung bila dengan kau sayang. kadang kadang aku fikir, sampai bila kita harus macam ni? sampai bila? hmm kau bagi aku bantal busuk kau, sumpah bau kau melekat kat sini, aku tulis blogg ni aku peluk bantal kau tau, aku mesej kau, aku dengar lagu kita. buat masa ni cuma blogg y bole faham aku sorang.

last notes untuk malam ni, apa je jadi, takkan ubah pendirian aku untuk terus bersama kau sayang. takde sape. aku sayang kau sangat. cuma kau, hanya kau tiada y lain......... IKHLAS MALAM NI DARI HATI AKU BLOG UNTUK KAU. KHAS UNTUK KAU....

Sunday, 27 May 2012

sayu hati

hari ni first day dea pegi keje. pagi pagi tadi dea call aku. dea tanya aku dah bangun ke belum ke, dah breakfast ke, dah makan ke, semua dea tanya aku pasal tu. sumpah aku cakap. dea seorang yang caring, sporting. hello, korang pegi tanya perempuan mana yang belikan pengkid dea bengkung, spender, bra. har. dalam kehidupan aku dea yang buat semua tu. serious aku cakap. tak pernah seumur hidup aku, girlfriend sendiri belikan aku barang barang macam tu. hmm. aku kat kolej ni. sambil text dengan dea. dea kata dea tak dapat cuti hari sabtu. hmm sedih aku rasa. tapi takpe. 1st day aku daftar kolej ni, kau y banyak atur semua untuk aku sayang. kau ironkan baju aku, kau buat semua untuk aku, kau teman aku pegi pahang dengan papa mama daftarkan aku masuk, kau kemas bilik asrama aku. cadar, selimut semua kau y kemaskan. hmm kadang kadang aku rasa aku ni y macam gf kau act tau. kau selalu kata yang aku ni manja sangat.


semalam kita balik saing kan? kau turun mersing aku turun kuantan. kau tahu tak? aku sedih sangat masa kau turun dari bus tu. kau sempat lagi buat lawak kan? kau kata kau teman aku bunag air kecil kat toilet awam terminal mersing. aku tergelak jugak saat tu tapi tuhan je y tahu lepas kau lepaskan tangan aku kau nak ke kereta sebab abah dah tunggu. aku tengok kau pergi. kereta kau hilang dari pandangan. aku sayu seorang diri. aku fikir y aku memang kehilangan kau sayang. tapi tak lama kau pergi, bus belum jalam kau mesej aku. biyy i love you, biyy jaga diri, hunn sayang biyy sangat. kau tahu masa tu apa aku rasa? aku menangis tepi tingkap. aku seorang je dalam bus tu. makanan y kau belikan aku tu tak berusik, serta merta aku hilang selera makan bila kau takde depan mata aku.


kau dan aku tahu kan? hubungan kita terhalang sekarang? kau tahu kan kenapa? pasal phone tapi aku tak pernah nak salahkan tuhan kenapa dea hukum keadaan kita macam ni. aku faham kenapa. tapi aku tak kisah semua tu. cuma aku taknak hilang kau lala. maaf kali ni aku bebel panjang sebab banyak sangat yang terpendam kat hati kecil aku ni. dulu kau ada kita selalu share story together. sampai kadang2 masa berlalu tanpa kita sedari. sayang, kita dah nak 7 months. aku tanak hancurkan harapan kau pada aku sekarang ni. aku tetap setia dengan kau even kau macam mana sekalipun. sayang, akutulis blogg ni aku menangis sorang sorang. kawan kawan aku tido. kechik pun ada masalah dea lagi besar. shida okay je. aku? hmm so far alhamdulillah. cuma aku terlalu rindukan kau je. rindu sangat.


hmm, papa mama dah tak bagi kita contact lagi. gugur luruh jantung aku masa dengar semua tu tapi aku fikir satu cara. aku mintak pendapat kak diha. dea pun macam kita jugak sayang. dea kata buat masa ni kita kena berpura pura depan mereka. okay aku buat semua tu untuk kebaikan kita. aku tak pernah salahkan papa mama bila hal ni kantoi malam kelmarin. aku diam. membisu. aku tahu ni salah aku sebab aku cuai. aku tak pernah salahkan kau dalam hal ni. aku tengok diri kau. kau memang seorang y tabah. kuat. cekal. apa je dugaan y datang kau tetap dengan aku. aku suka tengok perubahan kau sekarang ni. aku harap kau akan terus berada dengan aku sampai bila bila. malam tu aku tanya kau. kalau papa mama buang aku, kau sanggup hidup dengan aku. kau kata kau akan jaga aku semampu daya kau sampai kau mati. aku lega mendengarnya. tapi aku taknak hilang papa mama jugak sayang. aku nak 3 orang ni dalam hidup aku tapi tade sorang pun paham aku macam mana keadaan aku sekarang. apa yang aku tempuh. hmm :(


malam tadi kau call aku kan? kau nangis kau kata kau rindu aku. aku kat sini buat apa apa semua sorang sayang. kau taktahu kan? aku tanak cerita semua kat kau. kau nangis semalam aku pun menangis. aku tak bole ingat kau. aku lemah. dalam phone aku ada video kita. video yang semalam tu masa dalam bus. aku tengok berulang kali. sikit pun takde rasa bosan. tengok muka kau bole buat aku senang. aku keluarkan niat aku. aku kata dengan kau y aku nak balik uma kau sabtu ni. kau kata datang jela. kau sedia menanti aku kat sana. ye sayang. aku balik uma kau sabtu ni. aku tetap balik. aku nak jumpa kau, aku nak buat suprise kat kau aku rancang. apa? hmm adalahh :) kau diam je tau? hehee. hmm aku sunyi sangat masa ni. sebab tu aku tulis blog ni. kalau kau ada, mesti hidup aku tak bosan macam ni kan?


semalam masa aku tidur dalam bus, aku amik phone aku. langsung aku tak sedar. mungkin aku penat pada seisi pendaftaran baru ni. kau taip mesej panjang sangat. b, hunn cintakan b sangat. please jgn tinggalkan hunn. hunn tak pernah nak cari lain.b je jantung hati hunn. b jangan risau ea pasal hunn keje. i takkan curang. i keje pun nak tolong you sikit. b jaga diri kat kolej ea? hunn tak nampak b buat apa. b jaga kesihatan and makan minum b. ingat pesan hunn. study rajin rajin okay? loveyou b. hunn sentiasa ingat b. tak ada duit bagi tahu hunn okay? jangan malu dengan hunn. insyaallah hunn tolong okay? take care b.


kau tahu tak? aku baca mesej tu aku sebak sendiri. aku jumpa mesej tu masa kau dah turun. kenapa kau taknak cakap dengan aku depan depan. kau banyak bantu aku dalam study sayang. lappy y aku guna buat blogg ni lappy kau. terubat sikit rindu aku kat kau bila tengok barang barang hak milik peribadi kau ni. jap g aku kena turun, ada pendaftaran akademik. tapi aku takkan putus mesej dengan kau. tu janji aku pada kau kan? tadi kau 3g aku. masa kau nak pergi keje. kau pakai tudung. sumpah demi allah kau cantik sangat. cantik sangat sayang. tapi kau tahu apa aku risau sekarang ni? aku hilang kau. ada orang nak ambik kau dari aku. kolot kan aku? ye aku tahu. hmm. panjang blogg ni kan? sampai aku tak sedar yang fb aku bukak banyak noti. takpe yang penting kau. kau okay kau gembira aku pun turut sama. tapi tolong sayang. jangan musnahkan sayang cinta aku kat kau. aku tak mampu nak hidup tanpa kau sebenarnya tapi aku malu nak mengaku depan kau. ni kau bole baca blogg aku ni ea?
aku rasa cukup sampai sini. aku nak turun makan. tapi aku tetap mesej kau. aku tunggu mesej dari kau. aku sayang kau sangat. kalau kau nak tahu, aku serious dengan perhubungan ni. aku pergi dulu. aku harap kau kerja kau selamat kat sana, tak buat perangai belakang aku. aku sayang kau ....
  

Wednesday, 16 May 2012

cinta


awak bukan seorang. saya sentiasa di sisi awak. saya ada dekat dengan awak sebenarnya. awak je yang taktahu. saya ada dimana mana. dalam hati awak, dalam ingatan awak. saya sayang awak tau awak. janagn curang dengan saya lagi ea awak?? hmm. 


 dan ku nyanyikan kau lagu cinta,
 seindahnya sinar mentari seanggunnya sinar rembulan,
 dan ku nyanyikan kau lagu rindu,
setiap kalinya hati ini masih lagi lemas dalam kerinduan,
cintaku untuk setiap kalinya tak jemu jemu,
cintaku nyanyikan lagu ini penawar rindu.

puisi atas tu untuk awk. maaf saya tak pandai berpantun macam orang lain. saya tak pandai bersajak macam orang lain dan saya juga tak pandai mencipta ayat macam orang lain. tapi kat atas tu memang untuk awak sayang..

take a look at me now


jumaat aku dah pergi kuantan. lepas kasih balik aku gerak ngan papa nd mama. hmm. macam sedih nak berhijrah ke tempat orang pulak. hidup aku, dunia aku kat jb. hmm apa lahh y ada kat kuantan tu kan? y aku tau dea ada laut. awek? hmm haha. aku tetap setia pada y satu. ada ke takde ke aku tak ambil peduli semua tu. now sambil tulis blogg ni aku busy basuh baju, texting my sugarheart aku lala. macam tak percaya y umur aku sekarang dah meningkat remaja. dah na belajar berdikari kat tempat orang. yelaa selalunya kat sini baju aku mama y basuhkan. makan minum aku lala y pantaukan. masa tidur aku dengan dea. masa berjalan aku dengan dea. masa gaduh aku pun dengan dea. hehe sorry sayang. tengah sibuk sibuk basuh baju, jumpa lahh segala baju baju dea. makin rindu kat u sayangggggg. hmm tapi aku tahu. aku terpaksa juga belajar hidup jauh daripada dea. aku ajak dea follow hantar aku nanti. dea kata dea taknak.aku faham kenapa. kau takut kau menangis depan papa mama kan sayang? kau takut tu kan? kau kalau menangis bukan ingat org sekeliling. makin orang tengok kau makin menangis. heheeeee. rindu kau babe! lastly bila aku dah pujuk kau baru kau kata kau nak ikut hantar aku kan? aku nak habiskan masa aku 3 hari ngan kau kat kuantan nanti. every week aku balik sayang. aku balik uma kau okay? kuantan mersing dekat jela sayang. aku tahu kau banyak fikir pasal aku nak study semua kan? kau takut aku curang ngan kau, aku tinggalkan kau. macam mana orang lain y bole kekal bertahun tahun even mereka jauh? aku tahu kita bole buat semua tu asalkan kesetiaan tertanam dalam diri masing masing. aku sayangkan kau lala. sayang sangat. aku bukan macam orang lain y tukar coup macam tukar baju, tukar boxer. aku bukan macam tu okay. please trust me. aku sayang kau seadanya kau. memang, kau banyak support aku masa aku jatuh dulu. kau bagi aku duit, kau selitkan duit dalam wallet aku even rm10 aku hargai tu. cuma aku taktahu keadaan aku kat sana nanti bila takde kau. kau y banyak buat kerja aku. semua kau buat. kau sidai baju aku. kita kemas bilik sama sama. hmm. sedih sangat hari ni aku nak cerita pasal kau. kau gembira sebab hari jumaat nak tiba. kau nak jumpa peluk cium aku kau kata. aku? aku berharap sangat biar hari jumaat tu kekal selama lamanya hari jumaat supaya masa study aku dihentikan. hmm kenapa? kenapa aku tak berupaya nak hentikan masa. ye masa y bole eratkan hubungan aku dengan dea sekarang nih. aku buntu. buntu dengan keadaan aku buat masa nih. aku sayang dea at the same time aku kena capai cita cita aku untuk our future. aku harap kau faham hunny. aku bukan sengaja nak tinggal kau macam ni tapi aku terpaksa. aku janji pada kau. pegang semua kata kata and janji aku pada kau dulu. aku takkan sia siakan kau macam apa y aku pernah buat dulu.... miss :(
 

Tuesday, 15 May 2012

sweet of love










i love you . i miss you . i need you . i'm crazy about you .

thanks for the memories

ingat lagi masa kita honeymoon kat pulau tioman? haahhh, best kan masa tu? you naik bot macam tak pernah naik bot. dengan stich y you tak lepas ypu happy sangat masa tu sayang. i pun happy sama. 2 jam kita dalam bot kan? you tido dekat bahu i. you peluk badan i. then dah nak sampai i ajak you stay belakang. you kata you takut. nevermind about that. i ada apa apa jadi kat you. you follow belakang i you tarik baju i. you kata you taknak. i paksa you suruh jadi berani. hahaaaaa. you marah i. bila you dah keluar dari bot you stay belakang baru you tahu betapa cantiknya pulau tioman kan? see?? sebab tu i paksa you tengok semua tu kat belakang. i nampak kegembiraan kat muka you. happy sangat i masa tu tak terkata. you snap picture kan? kan? harr sibuk snap picture sampai org belakang nak tengok pemandangan you tak bagi. heheeeee



 sorry i sempat masukkan ni je. nanti i buat 1 album untuk kita okay? 1st day you datang i dah tarik you tepi laut kan? habis baju you berpasir. haha sorry okay? mesti you marah kan masa tu. tu namanya warm-up sayang. heheeeee. everyday kat sana kita habiskan masa dengan berjalan jalan kan? mandi laut, makan pizza, makan ikan bakar. best kan masa tu? lepas tu kita tengok matahari terbenam atas bukit berjaya kan? ye bukit tu mmg banyak kenangan kita. ada masa i cuti i bawak you pegi lagi. thanks habiskan masa you dengan i kat sana. i cinta you sangat lala. freaking damn!